BELGISCHE CHOCOLADE VAN EEN (H)ECHTE BELGISCHE FAMILIE


PRALINES Van Valentino ZIJN ontstaan met EEN ECHTE PASSIE

 

Valentino is een familiezaak, opgericht in 1978 en viert bijgevolg dit jaar zijn veertig jarig bestaan. Sindsdien groeide ze uit tot een van de top-producenten van authentieke Belgische pralines. In hun pralines proef je de echte Belgische traditie en vakmansschap. Kwaliteit en vakkennis dragen zij absoluut hoog in het vaandel. Ontdek een deel van hun uitgebreid gamma pralines en andere zoetigheden bij Choc-Aholic in Reet , één van de winkels die zich officïeel verdeler kan en mag noemen sinds November 2016.

 

CHOCOLADE MET EEN VERHAAL


ONZE CHOCOLADE SPREEKT VOOR ZICH

 

Liefde, een streepje verleiding, verlangen naar meer ... chocolade! Dat is Valentino. De oma van medeoprichtster Helen was stiekem een beetje verliefd op de beroemde Italiaanse acteur Rudolph Valentino volgens de familie historiek. Misschien zit deze verliefdheid er voor iets tussen toen er een bedrijfsnaam moest gekozen worden in 1978. Veertig jaar later is Valentino nog steeds een familiebedrijf met een grote passie voor chocolade, in het hart van België met name in Schepdaal (Dilbeek). Hun immense passie verenigt mensen. En dat is fantastisch, want familie betekent alles voor Valentino en hun verhaal.

Echte Belgische chocolade


De CHOCOLADE van valentino IS UNIEK

 

Valentino laat enkel natuurlijke ingrediënten toe in hun atelier. Zo houden ze hun recepten eenvoudig, maar krijgt hun chocolade des te meer karakter. Hun pralines bevatten doorgaans luchtige, romige vullingen. Gelukkig zijn er genoeg voor iedereen.

Ze houden het ook spannend met nieuwe maandelijkse creaties. Telkens te proeven bij Valentino en hun officiële verdelers , de reacties van de klanten bepalen mee of deze later misschien in het vaste assortiment terecht komen.

Enkele mijlpalen uit de geschiedenis


1978 : Helen De Leener(23), dochter van een chocolatier, en haar man Willy Roelandts(25) richten een klein chocoladeatelier op in het centrum van Brussel. 

1986 : Helen en Willy zijn klaar voor de volgende stap. Ze vinden in in Anderlecht een nieuw en groter pand voor hun bloeiende zaak.

1988 : opening eerste eigen winkel , voordien vooral gericht op verkoop aan bakkers en patissiers maar door veel vragen van buurtbewoners of ze ook ter plaatse konden kopen was de eigen shop een feit.

1994 : Anderlecht werd te klein , verhuis naar Schepdaal 5km verderop met ondertussen 20 medewerkers in hun zog.

2010 : uitbreiding naar productieruimte van 2500 m2 , klaar voor nog meer ... chocolade!

2015Valentino ,een team van 40 medewerkers. De Belgische markt staat nog steeds centraal met vijf winkels in eigen beheer en meer dan 50 verkooppunten. Maar de pralines van Valentino reizen verder de hele wereld af, China tot Chili kan meegenieten van de chocolade van Valentino.

2018 : Veertigjarig jubileum en feestjaar , pralines van de maand staan in het teken van origine chocolade !!